"Waar kan ik u mee helpen?"

Behandeling en begeleiding bij beperkingen in de bewegingen. Onderstaande behandelmethodes kunnen toegepast worden bij de individuele problematiek.
Na een CVA, of een hersentumor of de diagnose MS of Parkinson veranderd het leven drastisch. De dagelijkse dingen kosten moeite en tijd.
Lees meer...
Als u geopereerd bent aan een nieuwe knie of aan een nieuwe heup dan kan bewegen niet zo eenvoudig kunnen zijn. Als u merkt dat uw herstel vertraagd, of als u angst ervaart tijdens bewegen en dat u niet meer naar buiten durft, of bang bent om (nog eens) te vallen.
Lees meer...
Bij veel mensen met rug- en nekklachten kunnen de klachten voor een deel verklaard worden vanuit de houding en de zwakte van de stabiliserende spieren.
Lees meer...
Tijdens de zwangerschap je goed voorbereiden op de bevalling en de tijd erna
Lees meer...
Het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen; botten, spieren, banden, gewrichten, organen en huid. Zonder bindweefsel kunnen deze delen kunnen niet samenwerken met elkaar en dus niet functioneren.
Lees meer...

Zwangerschapseducatie

Hoe blijf je fit tijdens de zwangerschap!!!

De zwangerschap is een heel enerverende periode. Soms gaat de zwangerschap gemakkelijk, maar voor sommigen verloopt de zwangerschap moeizaam. Het leven is ineens anders, hormonen kunnen klachten veroorzaken, je voelt leven in je buik, en je moet nadenken over de tijd erna. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de bevalling, zodat je weet wat je te wachten staat. Op die manier kun je de bevalling ontspannen in gaan. Aandacht voor uw houding, conditie en lichaamsbeweging zijn daarbij heel belangrijk.

image

De cursus bestaat uit 9 lessen voor de bevalling, waaronder 1 partneravond, en een babybijeenkomst na de bevalling. De lessen duren een uur. De partneravond duurt 1,5 uur. Tijdens deze cursus Zwangerschapseducatie wisselen we een actief gedeelte af met een stukje theorie. Eerst bewegen we op muziek en wordt er aandacht besteed aan houding, coördinatie en conditie. Ook worden er oefeningen gedaan die gericht zijn op de bekkenbodem, ontspanning en ademhaling.

Bij het theoretisch gedeelte worden onderwerpen behandeld die tijdens de zwangerschap en rond de bevalling aan de orde komen. De negende les zal gaan over de kraamtijd. Natuurlijk krijg je praktische adviezen en tips van de docente (en andere zwangere groepsgenoten). De partnerbijeenkomst is een essentieel onderdeel van de cursus. Hier wordt informatie gegeven over wat er tijdens een bevalling gebeurt en hoe hij hierbij zijn vrouw kan steunen.

Na de bevalling

De les na de bevalling is een babyavond. Op verzoek kunnen er na de bevalling nog Fittrainingen gegeven worden. Dit heeft een erg positief effect voor de conditie na de bevalling en kan vanaf 6 weken na de bevalling starten. De zwangerschapsdocent, Rinske Kolster, heeft in 2007 de NVFB-ZwangerFit® opleiding gevolgd. En 5 jaar lang lessen gegeven in Gouda en Bodegraven. Ook is Rinske moeder van 4 kinderen.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus krijgt u een cursusboekje waarin veel zaken nog eens kort beschreven staan.

Wanneer

De cursus wordt gegeven op donderdagavond. U kunt het beste tussen 20 tot 28 weken van de zwangerschap starten met de cursus. Meld u zich wel vroeg aan in verband met het plannen van de cursusdata.

Kosten

De cursus, 9 lessen voor en 1 les na de bevalling met je baby, kost €120,00. Sommige verzekeraars geven een vergoeding voor een zwangerschapscursus.

Aanmelden

Meld je aan via email via info@fysiokolster.nl, en dan krijg je zo spoedig mogelijk een aanmeldformulier toegestuurd.