"Waar kan ik u mee helpen?"

Behandeling en begeleiding bij beperkingen in de bewegingen. Onderstaande behandelmethodes kunnen toegepast worden bij de individuele problematiek.
Na een CVA, of een hersentumor of de diagnose MS of Parkinson veranderd het leven drastisch. De dagelijkse dingen kosten moeite en tijd.
Lees meer...
Als u geopereerd bent aan een nieuwe knie of aan een nieuwe heup dan kan bewegen niet zo eenvoudig kunnen zijn. Als u merkt dat uw herstel vertraagd, of als u angst ervaart tijdens bewegen en dat u niet meer naar buiten durft, of bang bent om (nog eens) te vallen.
Lees meer...
Bij veel mensen met rug- en nekklachten kunnen de klachten voor een deel verklaard worden vanuit de houding en de zwakte van de stabiliserende spieren.
Lees meer...
Tijdens de zwangerschap je goed voorbereiden op de bevalling en de tijd erna
Lees meer...
Het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen; botten, spieren, banden, gewrichten, organen en huid. Zonder bindweefsel kunnen deze delen kunnen niet samenwerken met elkaar en dus niet functioneren.
Lees meer...

Over Fysio Kolster

Deze praktijk onderscheidt zich van anderen praktijken door de focus op het gehele mensbeeld. De visie is: Elk persoon is uniek en verdient een persoonlijke en specifieke aanpak op elk facet van het bewegend functioneren.

In de praktijk zal ook veel gebruik gemaakt worden van houdingstherapie, stressreductie en stabilisatie- en evenwichtstraining. Hierdoor zullen de mensen na therapie sterker en vitaler zijn dan andere vergelijkbare patiënten. De behandeling kenmerkt zich door de gedrevenheid om eruit te halen wat er in zit; juist bij mensen met een beperking. Het streven is: de zelfredzaamheid in het dagelijks leven te vergroten, onder andere op het gebied van lopen en fietsen, werk en het sociale leven. Ofwel: Kwaliteit van leven bevorderen door een algehele aanpak.

Therapie

Voor de therapie zullen er testen gedaan worden om te kijken waar het probleem zich precies openbaart en hoeveel klachten u hierbij ervaart. Het is belangrijk voor mij als fysiotherapeut om een uitgangspositie te hebben van waaruit we gaan werken. Het kan ook gebeuren dat u een vragenlijst mee naar huis krijgt. Ook hiermee kan het duidelijk worden op welke momenten of bij welke activiteiten u klachten of moeilijkheden ervaart. De therapie zal zowel hands on als hands off plaats vinden. Ofwel zowel op de behandeltafel als in de oefenzaal. Er zullen verschillende manieren zijn om het gewenste doel te bereiken. De praktijk heeft vele mogelijkheden om de balans en stabiliteit veilig te kunnen oefenen. Zo is er een loopbrug, een rollator, en diverse oefenmaterialen die naar gelang ingezet kunnen worden voor ondersteuning van de behandeling. De oefenzaal beschikt over grote spiegels en is in de toekomst ook geschikt voor kleine groepslessen. Er wordt weinig gebruik gemaakt van fitnessapparatuur maar de focus ligt veel meer op zaken die dagelijks voorkomen en trainen dat met eigen lichaamsgewicht, looptraining, houdingstherapie, stabiliteitstraining, stressreductie en ontspanningstherapie. Ook wordt er gebruik gemaakt van oefeningen voor de fijne motoriek met behulp van teken of spelmateriaal. Tevens hebben we de beschikking over diverse ballen, stokken, gewichtjes en een trap om mee te oefenen.