"Waar kan ik u mee helpen?"

Behandeling en begeleiding bij beperkingen in de bewegingen. Onderstaande behandelmethodes kunnen toegepast worden bij de individuele problematiek.
Na een CVA, of een hersentumor of de diagnose MS of Parkinson veranderd het leven drastisch. De dagelijkse dingen kosten moeite en tijd.
Lees meer...
Als u geopereerd bent aan een nieuwe knie of aan een nieuwe heup dan kan bewegen niet zo eenvoudig kunnen zijn. Als u merkt dat uw herstel vertraagd, of als u angst ervaart tijdens bewegen en dat u niet meer naar buiten durft, of bang bent om (nog eens) te vallen.
Lees meer...
Bij veel mensen met rug- en nekklachten kunnen de klachten voor een deel verklaard worden vanuit de houding en de zwakte van de stabiliserende spieren.
Lees meer...
Tijdens de zwangerschap je goed voorbereiden op de bevalling en de tijd erna
Lees meer...
Het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen; botten, spieren, banden, gewrichten, organen en huid. Zonder bindweefsel kunnen deze delen kunnen niet samenwerken met elkaar en dus niet functioneren.
Lees meer...

Herstel na operatie

Als u geopereerd bent aan een nieuwe knie of aan een nieuwe heup dan kan bewegen niet zo eenvoudig meer zijn. Als u merkt dat uw herstel vertraagt, of als u angst ervaart tijdens bewegen en dat u niet meer naar buiten durft, of bang bent om (nog eens) te vallen. Gewicht nemen op het aangedane been kan vreemd aanvoelen, en mensen kunnen bang zijn om er doorheen te zakken of dat het weer pijn gaat doen. De praktijk is uitgerust met verschillende mogelijkheden waardoor u, zonodig met veel steun, het been goed kunt belasten (tot hoeveel mag van de arts). Ik kan u helpen om u weer vertrouwen te geven in uw evenwicht en dus in het eigen lichaam.

Soms zal ik daarbij u aanraden om een (ander) hulpmiddel te gebruiken. Bij mensen die geopereerd zijn aan bijvoorbeeld de schouder, is het door lange immobilisatie door middel van een vaste draagdoek van belang om de schouder op de juiste manier weer te oefenen. De bewegingen boven schouderhoogte zal in het begin niet makkelijk zijn. Maar samen trainen om de schouder weer zo optimaal als mogelijk te kunnen gebruiken dat is mijn doel.