"Waar kan ik u mee helpen?"

Behandeling en begeleiding bij beperkingen in de bewegingen. Onderstaande behandelmethodes kunnen toegepast worden bij de individuele problematiek.
Na een CVA, of een hersentumor of de diagnose MS of Parkinson veranderd het leven drastisch. De dagelijkse dingen kosten moeite en tijd.
Lees meer...
Als u geopereerd bent aan een nieuwe knie of aan een nieuwe heup dan kan bewegen niet zo eenvoudig kunnen zijn. Als u merkt dat uw herstel vertraagd, of als u angst ervaart tijdens bewegen en dat u niet meer naar buiten durft, of bang bent om (nog eens) te vallen.
Lees meer...
Bij veel mensen met rug- en nekklachten kunnen de klachten voor een deel verklaard worden vanuit de houding en de zwakte van de stabiliserende spieren.
Lees meer...
Tijdens de zwangerschap je goed voorbereiden op de bevalling en de tijd erna
Lees meer...
Het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen; botten, spieren, banden, gewrichten, organen en huid. Zonder bindweefsel kunnen deze delen kunnen niet samenwerken met elkaar en dus niet functioneren.
Lees meer...

Houding en Stabilisatie

Bij veel mensen met rug- en nekklachten kunnen de klachten voor een deel verklaard worden vanuit de houding en de zwakte van de stabiliserende spieren. Ik heb een manier gevonden om een goede houding te kunnen handhaven, zonder dat dat de rest van het bewegen belemmert. Deze methode heb ik ontwikkeld tijdens een vakantie in Zuid Afrika en is een erg effectief middel om rug en nekklachten in de toekomst te voorkomen. Daarnaast is stabilisatie training erg belangrijk. Even ter illustratie: vroeger werden er huizen gebouwd op het grondwaterpeil. De huizen bleven staan door een berekend evenwicht. Als er muren uit worden gesloopt, of er wordt wat bij of op gebouwd, dan wordt het evenwicht verstoord en zal het huis gaan scheefzakken. Dit heb je niet met een goed fundament onder het huis. Ofwel als de fundering goed is kan een huis veel meer hebben. Dat is ook met het lichaam, als de stabiliserende functie voldoende aanwezig is, dan is er een goede basis om krachten te kunnen opvangen. Juist als je extra belasting, stress of vermoeidheid ervaart is die goede basis zo belangrijk in het wel of niet ontwikkelen van klachten in met name rug en nek.